Algemene informatie

Welkom op de groepspagina van groep 1. Hier vindt u algemene informatie over het reilen en zeilen in de kleuterklas. Wij houden u op de hoogte van de activiteiten in de klas via de Parro-app. Wanneer uw kind bij ons op school komt, krijgt u hiervoor een persoonlijke inlogcode.

Welkom bij groep 1

Ma. di. & do.
8.45 – 12.15 uur en 13.30 – 15.30 uur
Wo. & vr.
8.45 – 12.30 uur
Groep 1a
Juf Heleen
Groep 1b
Juf Diny en juf Janine
Julianastraat 6, 3161 AK Rhoon

De dag verloopt als volgt:

  1. Ieder dagdeel start met een inloop van 10 minuten. Dit betekent dat de deur open gaat om 08.35 uur en om 13.20 uur.
  2. Uw kind loopt samen met u door de gang naar zijn/haar eigen luizenzak. Hier mag uw kind zijn/haar jas in stoppen. De pauzehap mag in de bijbehorende bakken gelegd worden.
  3. Iedere dag start met een startopdracht die door de kinderen zelf gemaakt mag worden. Na de startopdracht wordt er gebeden, een christelijk lied gezongen en er wordt twee keer in de week een Bijbelverhaal verteld.
  4. De kinderen kiezen ieder dagdeel op het kiesbord. Hierbij wordt de zelfstandigheid ontwikkeld.
  5. Halverwege de ochtend is het tijd voor een eet-en drinkpauze. Op dinsdag en donderdag ‘gruiten’ we. Dat betekent dat we allemaal iets van groente of fruit eten.
  6. De kleuters spelen ook ieder dagdeel buiten. Hierin kunnen zij hun eigen spel bedenken met behulp van het buitenspeelgoed.
  7. Vrijdagochtend hebben alle kleuterklassen gymles. De leerlingen gymmen in een korte broek en T-shirt en op soepele gympjes.

Dit leert uw kind in groep 1

In groep 1 start uw kind op school. Wij leren uw kind vertrouwen krijgen in zichzelf. Het aanleren van  sociale vaardigheden vinden we ook  belangrijk. Daarnaast maakt uw kind op een speelse manier kennis met rekenen en taal. Samen zorgen wij ervoor dat uw kind elke dag met een lach op school zit.

Taal

Snuffelen aan klanken en letters

Motorische ontwikkeling

Koprollen en binnen de lijntjes kleuren

Rekenen

Van tellen naar een beetje rekenen

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Uw kind leert samen delen en samen spelen

meisje

Hoofdluiscontrole:

Na iedere vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wanneer er hoofdluis geconstateerd wordt, krijgt u hierover persoonlijk bericht.

Verjaardagen:

Wanneer uw kind 5 of 6 jaar wordt, kunt u met de leerkracht een datum prikken om te trakteren. U bent van harte welkom om dit feest van uw kind mee te vieren.

Ingang:

De ingang voor de kleuters bevindt zich aan de zijkant van de school.

Kennismaken met de Julianaschool?

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Daarom bent u, samen met uw kind, van harte welkom om kennis te maken met onze school.

Kennismaken
pencil-iso