Hier vindt u wat algemene info over groep 1

Welkom op de groepspagina van groep 1. Hier vindt u wat algemene informatie over het reilen en zeilen in de kleuterklas. Wij houden u op de hoogte van de activiteiten in de klas via de Parro-app. Wanneer uw kind bij ons op school komt, krijgt u hiervoor een persoonlijke inlogcode toe gemaild.

Welkom bij groep 1

Ma. di. & do.
8.45 – 12.15 uur en 13.30 – 15.30 uur
Wo. & vr.
8.45 – 12.30 uur
Groep 1a
Juf Heleen
Groep 1b
Juf Diny en juf Janine
Julianastraat 6, 3161 AK Rhoon

De dag verloopt als volgt:

  1. Ieder dagdeel start met een inloop van 10 minuten. Dit betekent dat de deur opengaat om 08.35u en om 13.20u.
  2. Uw kind loopt rustig met u door de gang naar zijn/haar eigen luizenzak. Hier mag uw kind zijn/haar jas in stoppen. De pauzehap mag in de bijbehorende bakken gelegd worden.
  3. Iedere dag start met een startopdracht wat door de kinderen zelf gemaakt mag worden. Na de startopdracht wordt er gebeden, christelijke liederen gezongen en er wordt twee keer in de week een Bijbelverhaal verteld.
  4. De kinderen kiezen ieder dagdeel op het kiesbord. Hierbij wordt de zelfstandigheid ontwikkelt. 
  5. Halverwege de ochtend is het tijd voor een eet-en drinkpauze. Op dinsdag en donderdag ‘gruiten’ we. Dat betekent dat we allemaal iets van groente of fruit eten. 
  6. De kleuters spelen ook ieder dagdeel buiten. Hierin kunnen zij hun eigen spel bedenken met behulp van het buitenspeelgoed. 
  7. Vrijdagochtend hebben alle kleuterklassen gymles. De leerlingen gymmen in een korte broek en een T-shirt en soepele gympjes.

Dit leert uw kind in groep 1

In groep 1 start uw kind op school. Wij leren uw kind vertrouwen krijgen in zichzelf, sociale vaardigheden, aanvankelijk rekenen en taal. Samen zorgen wij dat uw kind elke dag met een lach op school zit.

Taal

Snuffelen aan klanken en letters

Motorische ontwikkeling

Koprollen en binnen de lijntjes kleuren

Rekenen

Van tellen naar een beetje rekenen

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Uw kind leert samen delen en samen spelen.

meisje

Hoofdluiscontrole:

Na iedere vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wanneer er hoofdluis geconstateerd wordt, krijgt u hierover persoonlijk bericht.

Verjaardagen:

Wanneer uw kind 5 of 6 jaar wordt, kunt u met de leerkracht een datum prikken om te trakteren. U bent van harte welkom om dit feest van uw kind mee te vieren.

Ingang:

De ingang voor de kleuters bevindt zich aan de zijkant van de school.

Kennismaken met de Juliana School?

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool, een christelijke dorpsschool met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind.

Kennismaken
pencil-iso