Algemene informatie

Welkom op de groepspagina van groep 1. Hier vindt u algemene informatie over het reilen en zeilen in de kleuterklas. Wij houden u op de hoogte van de activiteiten in de klas via de Parro-app. Wanneer uw kind bij ons op school komt, krijgt u hiervoor een persoonlijke inlogcode.

Welkom bij groep 1

Groep 1a
Juf Esther en juf Gerdien
Groep 1b
Juf Janneke
Groep 1C
Juf Barbara en juf Tamara
Julianastraat 6, 3161 AK Rhoon

De dag verloopt als volgt:

  1. Ieder dagdeel start met een inloop. Op de gang kan uw kind zijn/haar jas in de eigen luizenzak stoppen en de rugtas staat onder in de kapstok. De pauzehap mag in de klas in een bak gelegd worden.
  2. Iedere dag start met een startopdracht. Na de startopdracht gaan we in de kring. Daarin beginnen we de dag en volgen er verschillende activiteiten zoals weekopening, reken-/taal activiteiten die te maken hebben met het speelwerken in de hoeken.
  3. Daarna gaan we spelen/werken.De kinderen kiezen ieder dagdeel op het kiesbord uit allerlei verschillende activiteiten. Hierin zitten de betekenisvolle hoeken en 3 verplichte opdrachten die bij het thema passen. Hierbij wordt hun brede ontwikkeling en de zelfstandigheid ontwikkeld.
  4. Halverwege de ochtend is het tijd voor een eet- en drinkpauze. Op dinsdag en donderdag ‘gruiten’ we. Dat betekent dat we allemaal iets van groente of fruit eten.
  5. De kleuters spelen ook ieder dagdeel buiten. Hierin kunnen zij hun eigen spel bedenken met behulp van het buitenspeelgoed.
  6. Woensdagochtend hebben alle kleuterklassen gymles. De leerlingen gymmen in een korte broek en T-shirt en op soepele gympjes.

Dit leert uw kind in groep 1

In groep 1 start uw kind op school. Wij leren uw kind vertrouwen krijgen in zichzelf. Het aanleren van sociale vaardigheden vinden we ook belangrijk. Daarnaast maakt uw kind in de betekenisvolle thema hoeken op een speelse manier kennis met rekenen en taal activiteiten. Zo stimuleren wij het welbevinden en de brede ontwikkeling van het kind. Samen zorgen wij ervoor dat uw kind elke dag met een lach op school zit.

Taal

In de betekenisvolle activiteiten leren we spelenderwijs mooie zinnen maken, vergroten van de woordenschat en zijn we bezig met klankgroepen en rijmen.

Motorische ontwikkeling

We ontwikkelen de grove motoriek tijdens buitenspel en in het speellokaal. In de klas komen de fijn motorische activiteiten volop aan de orde.

Rekenen

Spelenderwijs leren we tellen en hoeveelheden herkennen. We maken kennis met de verschillende rekenactiviteiten zoals meten, wegen, vormen en de begrippen die daarbij aan de orde komen.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Uw kind leert zijn/haar weg in het schoolse ritme vinden en komt tot samen delen en samen spelen.

meisje

Hoofdluiscontrole:

Na iedere vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wanneer er hoofdluis geconstateerd wordt, krijgt u hierover persoonlijk bericht.

Verjaardagen:

Wanneer uw kind 5 of 6 jaar wordt, kunt u met de leerkracht een datum prikken om te trakteren. U bent van harte welkom om dit feest van uw kind mee te vieren.

Ingang:

De ingang voor de kleuters bevindt zich aan de zijkant van de school.

Kennismaken met de Julianaschool?

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Daarom bent u, samen met uw kind, van harte welkom om kennis te maken met onze school.

Kennismaken
pencil-iso