Algemene informatie

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze groepspagina! Hier vindt u algemene informatie over het reilen en zeilen in de kleuterklas. Het hele schooljaar door werken wij met thema’s. Wij houden u op de hoogte van de activiteiten in de klas via de Parro-app.

Welkom bij groep 2

Ma. di. & do.
8.45 – 12.15 uur en 13.30 – 15.30 uur
Wo. & vr.
8.45 – 12.30 uur
Groep 2a
Juf Joëlle
Groep 2b
Juf Astrid en juf Ilonka
Julianastraat 6, 3161 AK Rhoon

De dag verloopt als volgt:

  1. Ieder dagdeel start met een inloop. Tijdens deze inlooptijd gaat de jas in de luizenzak en het eten en drinken in de desbetreffende bakken.
  2. Na het kringgesprek besteden we aandacht aan godsdienstige vorming met op maandag de weekopening met alle kleuterklassen.
  3. Tijd om aan het werk te gaan: op het kiesbord kunnen de kinderen hun activiteiten plannen. Per thema kunnen ze kiezen voor spelen in de hoeken én uit acht werkopdrachten.
  4. Halverwege de ochtend is het tijd voor een korte eet- en drinkpauze. Op dinsdag en donderdag ‘gruiten’ we. Dat betekent dat we allemaal iets van groente of fruit eten.
  5. Bewegen is gezond! Ieder dagdeel spelen de kleuters buiten.
  6. Bij slecht weer is er een spelles in het speellokaal.
  7. Vrijdagochtend hebben we een gymles. De leerlingen gymmen in een korte broek met een T-shirt en gympjes

Dit leert uw kind in groep 2

In groep 2 wordt uw kind stukje bij beetje voorbereid op het meer schoolse leren dat in groep 3 begint. Tegelijkertijd mag uw kind nog lekker kleuter zijn en volop spelen.

Taal

We luisteren naar de begin/midden- en eindklanken in een woord en leren een aantal letters die bij de thema’s passen.

Motorische ontwikkeling

Tijdens het buitenspelen kunnen we leren fietsen, klimmen, touwtje springen, duikelen en schommelen. In de gymles oefenen we allerlei grof motorische bewegingen.

Rekenen

Spelenderwijs leren we omgaan met cijfers, tellen en hoeveelheden. We maken kennis met meten, wegen, vormen en de begrippen die daarbij aan de orde komen.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Zelfvertrouwen en leren omgaan met elkaar en de eigen emoties.

meisje

Veiligheid:

Teenslippers zijn heerlijk luchtig, maar zijn niet handig om mee buiten te spelen.

Structuur:

Na de startopdracht werken we in een vast ritme: er wordt gebeden, gezongen, een Bijbelverhaal verteld, we kijken naar de doelenwand wat we die dag gaan leren.

ICT:

Op school werken we ook met iPads. In de groepen 1 en 2 gebruiken we onder andere met de OSMO Genius Kit.

Kennismaken met de Julianaschool?

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Daarom bent u, samen met uw kind, van harte welkom om kennis te maken met onze school.

Kennismaken
pencil-iso