Hier vindt u wat algemene info over groep 3

Welkom op de groepspagina van groep 3! Uw kleuter is nu een schoolkind geworden en leert de schoolse vakken via boeken en de digitale wereld zich eigen maken. Als afwisseling in het leerprogramma worden alle vakken op een speelse manier herhaald en ingeoefend. Alle informatie over de groep en uw kind vindt u in de Parro-app.

Welkom bij groep 3

Ma. di. & do.
8.45 – 12.15 uur en 13.30 – 15.30 uur
Wo. & vr.
8.45 – 12.30 uur
Groep 3a
Juf Linda en juf Astrid
Groep 3b
Juf Linda
Julianastraat 6, 3161 AK Rhoon

De dag verloopt als volgt:

  1. We beginnen om 8.45 uur met een startopdracht in de klas, aansluitend besteden we aandacht aan godsdienstige vorming.
  2. We werken met de hele klas op chromebooks, aan verschillende programma’s van lezen, spelling, woordenschat en rekenen.
  3. We leren lezen met Lijn 3 en Ben Bus brengt ons langs vele wereldoriënterende thema’s. De schrijfmethode heet Klinkers, we leren alle letters en cijfers schrijven. Met Wereld in getallen leren wij rekenen t/m 20, splitsen en nog meer.
  4. Dagelijks werken wij met een strippenkaart als keuzewerk, de geleerde stof wordt op een speelse manier verwerkt.
  5. Op de middagen staan de vakken Engels, crea, natuur en techniek, sociale vaardigheden, verkeer en gym centraal.
  6. Bewegen is belangrijk, daarom gymmen we 2 keer in de week en dagelijks spelen we op de ochtend 20 minuten buiten.

Dit leert uw kind in groep 3

In groep 3 leert je kind de basisprincipes van lezen, taal en rekenen. Ook wordt er veel tijd besteed aan herhaling om de stof goed door te laten dringen.

Taal

Wij leren lezen met Lijn 3, Lijn 3 is een complete methode waarin een letter centraal staat, de thema’s wereld oriënterend zijn

Motorische ontwikkeling

Met de methode Klinkers leren we schrijven. De geleerde leesletter, leren de kinderen de andere dag in het schrijfschrift.

Rekenen

We leren reken met Wereld in Getallen. Het eerste halfjaar leren we o.a. hoeveelheden tellen en koppelen aan een cijfer

Sociaal-emotionele ontwikkeling

De methode Goed Gedaan, gebruiken we voor de sociaal emotionele vorming van de kinderen.

meisje

Klankenbord:

De kinderen werken met het klankenbord, de letterdoos en het rijtjesboek. Op de Chromebook wordt wekelijks gewerkt met taal, spelling en woordenschat.

Sociaal-emotioneel:

De methode Goed Gedaan, gebruiken we voor de sociaal emotionele vorming van de kinderen. Er wordt samen met de kinderen een gedragsprotocol opgesteld en er worden kring gesprekken gehouden

Pleinwacht:

Vanaf 15 minuten voor schooltijd, is er toezicht op het plein door twee leerkrachten. Laat uw kinderen daarom niet te vroeg naar school gaan.

Kennismaken met de Juliana School?

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool, een christelijke dorpsschool met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind.

Kennismaken
pencil-iso