Nut en noodzaak ouderbijdrage

De Julianaschool streeft naar het continueren en verder uitbouwen van onderwijs van hoge kwaliteit. Dit wordt bekostigd door het rijk. De onderwijsbijdragen van de overheid zijn echter niet toereikend om alle projecten en activiteiten die we als school ondernemen te financieren. Om een stimulerende en afwisselende leeromgeving te kunnen blijven bieden, vragen we ieder jaar een vrijwillige ouderbijdrage.

De ouderbijdrage wordt voor verschillende zaken gebruikt.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten waar geen rijksbijdrage voor wordt gegeven, zoals een kunst en cultuurprogramma, vieringen, excursies en deelname aan sportevenementen. Denk echter ook aan een kopje koffie bij een ouderavond, decorstukken voor de musical, sport t-shirts en leerlingabonnementen voor de SamSam. De afgelopen jaren waren de schoolreis en werkweek consequent duurder. Dit wordt ook uit de ouderbijdrage betaald.

Voor ons is de ouderbijdrage erg belangrijk.  Daarnaast vragen we ook een extra bijdrage voor de schoolreis van de groepen 3 t/m 6, de werkweek voor de leerlingen van groep 7 en de 3-daagse van de groepen 8.

Ouderbijdrage

Ouderbijdrage:

40 euro per kind

Schoolreis:

30 euro per kind

Werkweek groep 8:

90 euro per kind

Werkweek groep 7:

100 euro per kind

De totale inkomsten van de ouderbijdrage zal in schooljaar 2018-2019 ongeveer 13000 euro zijn mits een ieder betaald. Aan het eind van het schooljaar zullen we een overzicht geven van de uitgaven gedaan met de ouderbijdrage.

Wij innen de ouderbijdrage vanaf dit schooljaar met de applicatie WIS-Collect. Een handig systeem dat ervoor zorgt dat u de ouderbijdrage met uw mobiele telefoon en iDeal kan betalen. Als u vragen heeft over het systeem, loop gerust even langs bij de directie.
Het systeem WIS-collect wordt door de meeste scholen voor voortgezet onderwijs gebruikt en ook veel basisscholen maken de overstap.