Algemene informatie

Onze maatschappij heeft een sterke behoefte aan geschoolde mensen op het terrein van wetenschap en techniek. De Julianaschool draagt daaraan bij door gericht aandacht te besteden aan Wetenschap en Techniek. Bij de activiteiten wetenschap en techniek leren onze leerlingen al samenwerkend aspecten die samenhangen met wetenschap en techniek te onderzoeken, te ontdekken en te ontwerpen. Wij hebben een W&T beleidsplan.

meisje

Wij besteden op de volgende wijze aandacht aan techniek en wetenschap:

1

Methode wereldoriëntatie

Via de methode wereldoriëntatie is er een uitgebreid aanbod aan techniek- en wetenschap.
2

Er is jaarlijks een week van de wetenschap en techniek

- MadScience geeft een W&T show.
- MadScience verzorgt Naschoolse lessen W&T
- Young Engineers behandelt diverse onderwerpen zoals duurzaamheid in hun lessen W&T. Het hoofddoel van de Bricks Challenge cursus van YoungEngineers is het toegankelijk aanbieden van theoretische en praktische kennis over de basisprincipes in de wis-, natuur- en bouwkunde met behulp van LEGO® , motortjes en andere hulpmiddelen.
3

Stimuleren programmeren en robotica

- We gebruiken LittleBits
Op de Julianaschool zijn de Code kit, Steam kit en Math kit aanwezig. Gezien de moeilijkheidsgraad van deze kits zal dit voorlopig enkel aangeboden worden in de plusklas.
- We hebben diverse BeeBots
Opdrachten met Bee-Bot dragen bij aan oefening in logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. De leerlingen maken een plan, testen, evalueren en wijzigen het programma indien dat nodig is.

Kennismaken met de Julianaschool?

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Daarom bent u, samen met uw kind, van harte welkom om kennis te maken met onze school.

Kennismaken
pencil-iso